Planul orientat către reciclare

Planul orientat către reciclare

Strategia Saab de design orientat către reciclare este un element important în responsabilitatea pe care o avem faţă de produs. Această strategie are dublul rol de a reduce cantitatea de deşeuri rezultate în timpul producţiei autoturismului, precum şi cea produsă la sfârşitul ciclului de viaţă al autoturismului.  Procesul duce la economisirea atât a unor materiale preţioase, cât şi a resurselor de energie.

Strategia noastră are la bază două principii:
- Design orientat spre reciclare
- Dezvoltarea şi implementarea de “cicluri” de materiale pentru producţia de autoturisme

Pentru a lua în considerare aceste obiective încă din timpul fazei de dezvoltare a produsului, toţi designerii de la GM trebuie să respecte liniile directoare de Reciclare/Recuperare. Scopul este acela de a susţine inginerii şi furnizorii GM în efortul lor de a dezvolta autoturisme şi componente care se pot recicla. Procesul ajută de asemenea inginerii să analizeze piesele, componentele şi autovehiculele din perspectiva capacităţii de reciclare şi recuperare – uşurinţă cu care piesele pot fi reciclate la sfârşitul ciclului de viaţă.

Saab utilizează materiale reciclate, dacă utilizarea lor este posibilă din punct de vedere  tehnic şi viabilă din punct de vedere economic.

Echipa noastră de reciclare depune toate eforturile pentru a menţine o calitate superioară, durabilitate mecanică şi termică, împreună cu standardele de performanţă.

Calitatea nu este compromisă nici un moment.