Saab 9-3 XWD

Saab 9-3 XWD

Performanţa dinamică asigurată de tehnologia de vârf

Gama Saab 9-3 Sport Sedan şi SportCombi se concentrează pe oferirea unei experienţe unice a şofatului care acum include Saab XWD, un sistem de tracţiune integrală revoluţionar care promite să stabilească un nou standard pentru această clasă.

Silueta gen coupé şi atitudinea puternică, sportivă a modelului Sport Sedan dau impresia că acesta se mişcă şi atunci când stă pe loc, comunicând farmecul dinamic al acestuia. Iar proporţiile musculare ale modelului Sport Combi sunt o reafirmare îndrăzneaţă a tradiţiei Saab de a proiecta maşini care au un caracter sportiv şi sunt versatile. Ambele modele sunt poziţionate în segmentul premium şi clasa medie, oferind o alternativă la concurenţi naturali ca BMW seria 3, Audi A4 şi Mercedes clasa C.

Gama largă de motorizări oferă trei variante de combustibil: motoare pe benzină, motorină sau bioetanol. Include un motor turbo de 2,8 litri V6, îmbunătăţit, fabricat din aluminiu, care produce 280 CP (206 kW), combinat cu Saab XWD, precum şi un puternic turbo diesel în două trepte cu un cuplu motor de 400 Nm. Cele două motoare Saab BioPower (E85) disponibile reflectă rolul de lider al mărcii Saab pe piaţa europeană a motoarelor cu combustibil flexibil.

Design progresist

Aspectul deosebit al modelelor Saab 9-3 Sport Sedan şi SportCombi este o expresie a design-ului scandinav modern, încorporând teme de design contemporane şi clasice Saab. Grila centrală proeminentă cu motivul de aripă este inspirată de conceptul Aero X, la fel ca şi cuta în formă de U din capota-scoică clasică Saab.

Liniile curate, neîncărcate ale stilului caroseriei reflectă originile scandinave ale mărcii Saab, iar atitudinea îndrăzneaţă, impunătoare a ambelor modele subliniază farmecul şofatului în aceste maşini. Stilul coesiv al caroseriei cu cinci uşi al modelului SportCombi moşteneşte genele "combi-coupé" ale primului Saab 99 Turbo.

În interior, concentrarea Saab asupra şoferului este exprimată de ergonomia habitaclului, instrumentaţia, elementele de comandă şi poziţia în timpul şofatului, toate dezvoltate din perspectiva şoferului. SportCombi adaugă elemente de versatilitate, cum ar fi un compartiment de bagaje surprinzător de mare, pentru a veni în sprijinul celor care practică sporturi şi activităţi în aer liber. Elementele interioare includ personalizarea funcţiilor habitaclului prin Profiler, iluminarea instrumentelor esenţiale pe timp de noapte Night Panel, sistemul de gestiune a solicitării şoferului ComSense şi compartimentul de bagaje cu podea dublă TwinFloor în cazul modelului SportCombi.

La drum

Concentrarea asupra şofatului este asigurată de dinamica sensibilă a şasiului datorită tehnologiei Saab ‘ReAxs’, o caracteristică unică de direcţie pe roţile din spate încorporată în suspensie, sau noul şi revoluţionarul sistem Saab XWD, disponibil acum pentru modelele Aero şi echipament de serie pentru Saab Turbo X ediţie limitată.

Gama de motorizări disponibile are în vârf motoarele turbo pe benzină fabricate în întregime din aluminiu, cu puteri de la 150 CP (110 kW) până la 280 CP (206 kW), toate cu caracteristicile proprii Saab de cuplu motor ridicat pentru o tracţiune puternică şi depăşiri sigure. Topul gamei este un 2.8V6 turbo îmbunătăţit care oferă acum 255 CP (188 kW) sau 280 CP (206 kW) cu Saab XWD.

O altă noutate a anului de model este impresionantul motor 1.9TTiD cu turbină în două trepte, care furnizează 180 CP (132 kW) şi un cuplu motor excepţional, de 400 Nm. Înalta performanţă a acestui motor (80-120km/h în viteza a cincea, în 8,4 secunde) este recunoscută prin faptul că este oferit pentru varianta de vârf Aero.

Motoarele Saab BioPower sunt unice prin faptul că oferă mai multă putere şi emisii CO2 reduse utilizând combustibil E85 şi Saab îşi întăreşte poziţia de lider în tehnologia motoarelor cu combustibil flexibil oferind două motoare BioPower de 2,0 litri. Acestea sunt configurate la 200 CP/ 147 kW sau 175 CP/ 129 kW în cazul utilizării cu combustibil E85, cu 25 CP mai mult decât la alimentarea aceluiaşi motor cu benzină.

Gama Saab 9-3 este lidera segmentului şi prin introducerea sistemului Saab XWD, un sistem "inteligent" de tracţiune integrală activă, care distribuie încontinuu cuplul motorului între axa anterioară şi cea posterioară, asigurând manevrabilitate, stabilitate şi aderenţă optimă în orice condiţii de drum. Caracteristicile inovatoare includ angajarea preemptivă a tracţiunii spate la demaraj şi echiparea de serie cu un diferenţial cu alunecare limitată pe spate, controlat electronic (eLSD) a modelului Turbo X Ediţie Limitată.