Ar trebui să cumpărați pneuri uzate parțial

Ar trebui să cumpărați pneuri uzate parțial

Pneuri uzate parțial față de pneuri noi

Când vine timpul pentru achiziționarea unui set nou de pneuri, cei mai mulți dintre noi căutăm câteva opțiuni mai ieftine, dar rezonabile. Apoi începem să ne gândim dacă este o idee bună să achiziționați pneuri second-hand. Știm cu toții că nu vor rezista atât timp cât cele noi, dar suntem atrași cumva de prețul mai mic și de șansa de a achiziționa un brand de top mai ieftin. Bine, echipa saab-romania.ro a menționat deja câteva dintre avantajele și dezavantajele achiziționării de pneuri uzate. Dar ce spuneți de achiziționarea a patru noi? Evident, trebuie să plătiți mai mult, dar veți beneficia, de o durată de viață mai lungă și de o performanță mai bună a vehiculului dumneavoastră. Alegerea dintre cele două opțiuni depinde în totalitate de bugetul dumneavoastră.

Standarde de tranzacționare

Nu există reglementări atât de stricte cu privire la, adâncimea căi de rulare dar cu toate astea, să fie de cel puțin 4 mm. Fiți atenți înainte de a cumpăra pneuri second-hand, aruncați o privire atentă asupra întregii suprafețe pentru a găsi vezicule sau umflături. Faptul că piața tolerează vânzarea de pneuri care sunt reparate anterior este cel puțin deranjant.

Defecte ascunse

Echipa saab-romania.ro a menționat deja unele dintre dezavantajele folosirii pneurilor uzate. S-ar putea să fiți atras de șansa de a obține un brand de top la un preț mult mai mic, dar atenție că veți face compromisuri în ceea ce privește următoarele probleme cruciale:

  • următoarea achiziție va avea loc mai devreme – s-ar putea să economisiți niște bani iarna aceasta, dar de unde știți că nu vei achiziționa pneuri anul următor? Nu puteți prezice durata de viața rămasă a pneurilor uzate „noi”, dar este evident că următoarea achiziție va avea loc mai devreme;
  • control prost – nu puteți beneficia de controlul optim al tracțiunii și performanței mașinii. Acesta este un compromis uriaș pe care trebuie să-l faceți;
  • nu știți prin ce au trecut aceste pneuri – acestea ar putea fi reparate de mai multe ori ceea ce ar afecta grav calitatea acestora.

Falsă economie

S-ar putea să credeți că ați făcut o afacere plătind jumătate de preț pentru acele pneuri second-hand Michelin, dar fiți conștienți că, în majoritatea cazurilor, pneurile ieftine vă vor costa mai mult. În general, pneurile uzate au o durată de viață extrem de redusă și veți avea cel mult 5 000 – 7 000 de kilometri înainte de a se deteriora total. Deci, aceasta este o veritabilă falsă economie. Echipa saab-romania.ro sugerează achiziționarea de pneuri nou-nouțe în locul celor folosite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *