Cum să aveți grijă de automobilul dumneavoastră turbo

Cum să aveți grijă de automobilul dumneavoastră turbo

Ce este un automobil turbo

În cazul în care ați luat deja decizia de a achiziționa un automobil și după aceea observați că are un motor îmbunătățit, pot apărea o mulțime de întrebări în capul dumneavoastră. Ce este? Echipa saab-romania.ro vă va oferi un răspuns concis și scurt – există o piesă minusculă specială în motorul dumneavoastră numită „turbocompresor”. Scopul ei este de a folosi gazul expulzat pentru a crește rapid performanțele motorului.

Încălziți-vă automobilul înainte de a șofa

Echipa saab-romania.ro sugerează să nu demarați imediat ce porniți motorul automobilul dumneavoastră. Lasă-l să se încălzească jumătate de minut. De fapt, nu este nevoie să așteptați mai mult decât atât. Atunci când automobilul merge la ralanti, frânele și transmisia vor începe să funcționeze într-o stare mai optimă

Nu opriți motorul imediat

Poate ați auzit acest sfat înainte, dar echipa saab-romania.ro ar dori să sublinieze beneficiile sale incontestabile pentru automobilul dumneavoastră. Dacă opriți motorul imediat ce parcați automobilul, prelungiți timpul pentru răcire. Acesta din urmă nu este recomandat și ar putea avea o influență dăunătoare asupra motorului dumneavoastră. Lăsând automobilul să funcționeze aproximativ jumătate din minut, facilitează răcirea rapidă a motorului.

Călătorind prea încet într-o viteză superioară nu este bine

În cazul în care dețineți un automobil cu transmisie manuală, s-ar putea să simțiți atunci când șofați cu viteză superioară, dar nu atât de repede încât vehiculul dumneavoastră începe să tremure sau să se târască. Acesta din urmă ar putea avea un efect nociv asupra automobilului dumneavoastră, prin urmare data viitoare, vă rugăm, treceți într-o viteză inferioară.

Nu folosiți combustibil cu cifra octanică mai mică decât cea recomandată

Echipa saab-romania.ro vă recomandă cu tărie să nu vă alimentați automobilul cu combustibil cu o cifră octanică mai mică de 91. În caz contrar, riscați să afectați grav funcționarea corespunzătoare a motorului. Prezența acestora poate fi un indicator pentru efectul nociv al combustibilului de calitate scăzută:

  • performanță și putere scăzută;
  • prezența vibrațiilor, zguduirilor și lovirilor la motor;
  • consumul crescut de combustibil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *