Sfaturi pentru întreținerea mașinilor în sezonul rece

Sfaturi pentru întreținerea mașinilor în sezonul rece

Sfaturi de șofat în sezonul rece

Este un sezon cu o frecvență mai mare a accidentelor auto. Toți șoferii ar trebui să fie de două ori mai conștienți de ceea ce se întâmplă pe drumuri. Condițiile meteorologice mai proaste pot afecta în mod negativ multe aspecte precum manevrarea, vizibilitatea și siguranța. Echipa saab-romania.ro vă sugerează sfaturile sale pentru a face față vremurilor grele din timpul sezonului rece:

  • conduceți întotdeauna lent și rezonabil;
  • păstrați o distanță față de cei din fața dumneavoastră;
  • verificați-vă toate nivelurile de lichide;
  • achiziționați o baterie de încredere;
  • folosiți un spray special sau puneți vaselina împotriva înghețării ușilor și a găurilor de cheie;
  • pune șosete vechi pe ștergătoarele de parbriz (nu glumim!).

Sfaturi pentru pneuri în sezonul rece

Echipa saab-romania.ro continuă cu sfaturile. Dacă ați cumpărat deja pneuri pentru sezonul rece, atunci felicitări, ați făcut un gest rezonabil. Dar dacă vă tot întrebați dacă să luați măsuri, atunci ar trebui să vă criticăm doar un pic. Poate că sunteți informat că există un minim legal de adâncime a căi de rulare de 4 mm. Ar fi o idee bună să vă deplasați pentru pneurile dumneavoastră la cel mai apropiat service. În cazul în care nu puteți atinge minimul de siguranță, faceți propriile cercetări online sau vizitați unele magazine și efectuați o achiziție în funcție de necesitățile și bugetul dumneavoastră.

Verificați antigelul

Beneficiile sale sunt indubitabile pe timpul sezonului rece. Crește punctul de fierbere al lichidului de răcire. De asemenea, antigelul vă protejează motorul împotriva coroziunii. Verificați-i periodic nivelul.

Păstrați luminile aprinse

Este o tendință comună ca mașinile moderne să aibă lumini mult mai strălucitoare în comparație cu cele vechi. Acest lucru este în regulă pentru șoferi, deoarece au o vizibilitate mai bună în timpul nopții. Pe de altă parte, ascunde anumite riscuri în ceea ce privește ceilalți participanți la trafic, deoarece ar putea fi orbiți și, să producă un accident. Echipa saab-romania.ru sugerează consultarea unui reprezentant al producătorului dumneavoastră pentru a obține informații suplimentare.

Verificați-vă frânele

Puteți inspecta frânele la fiecare șase luni când vă schimbați pneurile. Mecanicul vă poate verifica ușor plăcuțele și grosimea acestora, precum și buna funcționare a discurilor. Nivelul lichidului de frână este de asemenea inspectat ca măsură de precauție.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *